La joguina estrella dels Nadals: «La taula corba»

Després d’uns dies de parada per les vacances nadalenques, reemprenc de nou l’activitat del bloc, i com ja vaig comentar anteriorment, aniré exposant els regals del Pare Noel i Reis Mags.

En el post dels nostres whislist de Nadal, vaig explicar que com a regal sorpresa i en conjunt per tota la família, aquest any arribaria a casa la taula corba de Wobbel.

Des de la que vaig conèixer ara farà un any, me’n vaig enamorar! Sabia que tard o d’hora la tindríem entre nosaltres.

La taula corba, com el seu nom indica, no és més que un tauló de fusta amb cerca inclinació, fent que pujat per la part cóncava es converteixi en un balancí, però no només té aquesta funció.

IMG_7132

La taula corba té infinites possibilitats; afavoreix el moviment lliure, en el qual es basa la filosofia Pikler, l’infant descobreix els seus limits per si sol, prenent consciència de si mateixos i provant provant van superant-se a si mateixos i superant les seves limitacions.IMG_7188

Al mateix temps, és una joguina que afavoreix el joc liure, desestructurat, sense regles i normes, ho podríem incloure en la filosofia Waldorf; el nen s’imagina, inventa i crea els seus jocs, ara és un tobogan, ara un vaixell de pirates, un pont, un avió, una cova…es converteix en el que ells vulguin i quan vulguin.

Pel que fa a les possibilitats que ens ofereix l’ús de la taula corba, un dels principals, a part del joc infinit, és el gran treball a nivell de psicomotricitat que implica el seu ús.

Afavoreix un control postural, una coordinació, un equilibri i una lateralitat molt important, a simple vista no es nota que s’està fent aquest treball, però a la llarga els resultats es veuen, sobretot a l’hora de començar-se a introduïr dins del món de la lectoescriptura. Aquí ho podríem lligar amb el Mètode Montessori, en el qual moviment i intel·ligència sempre van units.

El fet de que la taula corba sigui de fusta, un material natural, li dona un valor afegit a aquesta joguina, la qualitat és increible, i és d’aquelles joguines atemporals i què tindran una llarga continuïtat d’ús i joc a casa nostra.

Segons el fabricant, Wobbel, la taula corba es pot començar a utilitzar des dels 18 mesos fins als 6 anys, però sorpresa, aquest any Wobbel ha tret al mercat un model XL capaç de suportar ni més ni menys que 200kg, ideal si tens fills de més de 6 anys, i en el cas de la taula XL els adults també la poden utilitzar.

IMG_7315

Amb aquesta nova possiblitat nosaltres ( el pare i la mare ) no hem tardat ni 5 minuts en provar-la, també ens dona l’oportunitat de compartir jocs amb els nens, i ells entre si mateixos, inclús utilitzant-la els 3 a l’hora.

Després d’estar tocant-la, jugant amb ella, creant jocs divertits i diferents, he pogut veure que tot i les recomanacions del fabricant, m’atreviria a dir, que el joc amb nadons també hi és benvingut: exercicis vestibulars, gronxar-los, jugar a gatejar per sota de la taula en forma de pont, i tots el jocs que et puguis imaginar.

Nosaltres hem comprat la nostra taula corba a les nostres amigues de Son la Pera, una botiga on tenen roba, joguines i materials per nadons d’allò més preciosos; ens van facilitar en tot moment la comanda i guardant-nos la taula a la seva botiga fins que la poguèssim anar a buscar. Quina feinada els va donar la caixa, que pel volum era força difícil d’embolicar o moure, però elles ho van solventar amb una decoració nadalenca personalitzada molt bonica.

IMG_7229Un altre tema relacionat amb la taula, i molt important, és la caixa i el segon ús que li estem donant, ens està oferint unes oportunitats de jocs bestials: túnels del temps, avions, vaixells pirates i fins i tot de llitet per fer una becaineta després d’estar pujant i baixant de la taula corba tantes vegades.

 

Si encara teniu caixes dels regals del Nadal no les llenceu, deixeu-los-hi als nens i ja veureu com creen, juguen i s’imaginen jocs fantàtics!

Tota la família està contentíssima amb la nova adquisició, i s’ha convertit en l’estrella dels regals de Nadal.

Estem segurs que la disfrutarem molt, ens anireu acompanyant?

 

IMG_7135

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s