Experiments hivernals ( part 1 )

En aquesta època de l’any, entre la boira, el fred i els virus assetjant per tot arreu, les activitats dins de casa es multipliquen.

En els moments en que les idees s’acaben i no saps com passar les tardes d’hivern, us proposo diferentes activitats ben divertides, on l’experimentació, la creativitat, la imaginació i sobretot el joc prenen protagonisme.

IMG_7492 - copia

  1. Fem neu artificial!

Els que no tenim la neu a tocar de casa, i volem jugar amb ella, aquest experiment resulta de lo més divertit. Molt fàcil de realitzar i els nens gaudeixen molt.

Per fer la neu necessitarem:  3 tasses de bicarbonat sòdic

1 tassa d’aigua freda

i de manera opcional es pot posar purpurina blanca o blava per donar-li un toc especial.

Aquest experiment ens va servir per crear un minimón àrtic, vam recopilar els animals que teníem ( ossos polars, foques, morses, pingüins) i vam recrear el seu hàbitat junt amb els nins de l’hivern de Grapat i els arcs de l’arc de Sant Martí Waldorf de Grimms wooden toys.

De manera lliure, els nens van jugar, experimentar i descobrir com es trasnformava el bicarbonat en neu; el tacte, la vista, l’olfacte són alguns dels sentits que es treballen en aquesta activitat.

L’interessant de realitzar i recrear minimóns, es que pots veure com imagina l’infant, les estratègies que utilitza per crear coves, buscar recursos propis per superar els reptes que se li plantegen, i al mateix temps, fomenta la curiositat per descobrir la vida, hàbits,…d’animals tant llunyans com els que viuen als Pols.

Els nens van estar buscant imatges i videos a Youtube per saber com eren les coves on vivien els óssos.

IMG_7475 - copia

Al mateix temps, els materials utilitzats són inoqüos, i per tant infants ben petits ho poden realitzar, a diferència d’altres «receptes» de neu artificial, on s’utilitzen productes tòxics si s’ingereixen.

El joc el vam poder anar recreant durant els dies següents, ja que si es guarda en un tupper hermètic, es manté la humitat i el frescor de la neu, el que si recomanaria, es treure tots els objectes amb els que jugueu fora de la caixa o tupper, nosaltres ho vam descobrir tard, per desgràcia, ens vam oblidar els nins dins la caixa, i ara s’han enfosquit una mica, sobretot les cares o caps, ara els nostres nins de l’hivern també són multiracials.

Ben aviat hi haurà una 2a part d’experiments hivernals, i també us explicaré la nostra visita al castell de Gardeny, on vam poder ser Templers per un dia!

No us ho podeu perdre!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s