Visita al Castell de Gardeny

El passat diumenge vam poder convertir-nos en Templers per un dia.

Gràcies a un concurs de Facebook organitzat per Turisme de Lleida, vam poder gaudir d’aquesta visita en família.

Feia temps que volíem anar a visitar el castell de Gardeny, i per diversos motius no ens acabàvem de decidir i trobar el dia, fins que gràcies a la sort i l’atzar vam tenir aquesta oportunitat.

El castell de Gardeny es troba situat al turó del mateix nom, just al davant del turó de la Seu Vella. A partir del segle XII l’ordre del Temple utilitza aquest enclau com a base en terres lleidatanes, i situa un complex conventual com a base d’operacions, però molt abans ja s’utilitza aquest punt estratègic com a defensa o atac de la ciutat, ni més ni menys que per Juli Cèsar.

IMG_7906

Primer de tot, ens van explicar la situació i el context històric en el que es va dur a terme la construcció del castell, un cop dins, vam haver de triar un paperet, què deia quin paper i per tant disfressa, ens tocaria desempenyar. Als pares ens va tocar ser caballers, al mitjà llancer, la petita no va voler disfressar-se, i el gran en un principi no volia, i li va tocar ser ni més ni menys que el Comandador, que era el qui manava a la comanda. A més a més hi havia monjos, servents, nobles, rei o reina i camperols…

IMG_7973

 

Després ens van portar a recòrrer les diferents estances del castell, l’esglèsia de Santa Maria de Gardeny, on vam representar com seria nomenar un nou cavaller, i l’estança principal del castell. Vam tenir l’oportunitat de veure què i com menjaven, i quin tipus de vestimenta portaven, tant de manera habitual, com en temps de batalla. Una equipació molt i molt pesada!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Ens va agradar molt, especialment als dos grans, que anaven darrera la guia i participaven activament en els comentaris i preguntes, però sobretot el que els va agrada més va ser poder vestir-se com un cavaller templari.

Sens dubte una visita imprescindible per a les famílies de Lleida.                                  Moltes gràcies a Turisme de Lleida per aquesta oportunitat i per aquesta iniciativa tant engrescadora!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s