K A P L A : Construccions creatives

Fa uns dies, els 2 nens i jo, vam assistir a un taller de Kapla organitzat per la botiga Kreativ Store, Worshop & Gallery.

Vaig conèixer aquesta botiga gairebé de casualitat, un dia passejant, de repent vaig veure l’aparador d’aquesta botiga amb una construcció feta amb el joc del Kapla, i no m’hi vaig poder resistir a entrar. Nosaltres teníem el Kapla des de feia un parell d’anys, vam començar amb una caixa de 100 peces per provar; i ara en tenim gairebé 500; buscava algun llibre per poder fer diferents construccions, i allí ho vaig trobar. He de dir que és l’única botiga que té aquest joc a Lleida ( que jo sàpiga ).

Kapla_Libro

El Kapla és un joc fusta, que consisteix en combinar de 1 i 1000 maneres les peces de fusta, per construïr tot allò que et puguis imaginar. El que fa especial a aquest joc, és la seva simplicitat, totes les peces són iguals, de la mateixa mida i el mateix pes, i combinant-les en equilibri, i sense cap tipus d’encaix o engranatge, es poden arribar a construïr, ciutats, animals o mitjans de transport…

A casa ens agrada, no sols reproduïr les propostes dels llibres de Kapla que tenim, sinó també crear les nostres pròpies produccions, i al mateix temps també l’utilitzem com a escenari d’altres jocs, es a dir, podem fer un corral amb les peces de Kapla, i posar els animals que tenim o construïm una fortalesa i juguem a batalles intergalàctiques amb els Lego d’Star Wars; pot ser el que tu vulguis que sigui.

Quan vaig descobrir aquest joc em va sorprendre no sols la seva senzillesa, sinó també la gran quantitat d’habilitats que es poden desenvolupar en ell.

L’atenció i concentració, la paciència, la precisió, la motricitat fina, la coordinació oculo-manual, la creativitat, la imaginació i la fantasia són algunes d’aquestes habilitats que es «treballen» a l’hora de jugar amb el Kapla, al mateix temps que també la comprensió d’alguns conceptes matemàtics com la geometria, l’estructura espaial i física, el tema del pes, el volum i la simetria es veuen reflexats en les construccions fetes amb el Kapla.

15538913_1744327415887337_4917906328954863616_n

Aquest joc és ideal per jugar de forma cooperativa, ja que la suma de la força, ajuda a crear construccions tant espectaculars com les que vam poder fer al taller; on no arriba un arriba l’altre, la imaginació d’un complementa a la del company, i el fet de compartir jocs augmenta exponencialment la diversió.

IMG_8455

És un joc atemporal i intergeneracional, si bé un infant petit, amb poc domini de les seves habilitats motrius, li costarà una mica poder fer segons quines construccions, penso que si se li proporcionen les eines, els materials, i una mica d’ajuda per part de l’adult, en forma d’acompanyament, també serà capaç d’iniciar-se en les seves pròpies construccions, a casa en tenim un clar exemple; la petita, ha viscut des de sempre les construccions fetes de Kapla, i donant-li l’oportunitat, ella poc a poc li ha anat agafant el gust i creant per si mateixa les seves pròpies produccions.

Per nosaltres, el Kapla s’ha convertit en un imprescindible a casa nostra, si teniu oportunitat, feu que entri a les vostres llars, no us en penedireu, us oferirà moments màgics en família!

 

 

 

Un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s