El Menjamitjons

Aquest cap de setmana hem pogut gaudir d’una nova edició d’Animac, el festival d’Animació més important de Catalunya, que enguany compleix 22 anys.

IMG_1047

Hem pogut anar a diferents sessions de curts d’animació, però la pel·lícula que més ens ha agradat, ha estat «El Menjamitjons», una història basada en el llibre que porta el mateix títol, de Pavel Srut

El dia que vam anar a recollir les entrades, vam passejar per l’espai Animacrea, on pots veure i participar en diferents tallers, i al mateix temps descobrir la feina dels il·lustradors, també hi ha paradetes de llibres, contes i còmics, i va ser allí on vam descobrir el llibre dels «Menjamitjons», recomanat per la pròpia editora del llibre, de la editorial Mosaics.

Ens va comentar que el diumenge, després del passi de la pel·lícula, hi hauria un taller, on cada infant podria construir el seu propi menjamitjons, amb la presència de la Galina Miklínová, il·lustradora i directora de la pel·lícula.

La pel·lícula tracta d’uns petits èssers que habiten entre nosaltres i són els culpables de la desaparició com per art de màgia d’un dels mitjons de alguna de les nostres parelles de mitjons, a totes les cases del Món mundial passa. Doncs la pel·lícula ens desvela què passa amb ells, i la història d’un menjamitjó molt especial, en Ji-Jiji o el Rialler.

IMG_1074

No us desvelaré què passa a la pel·lícula, però sols us diré què és preciosa i arriba al cor.

Les relacions familiars, la resiliència, la lluita del bé i el mal, són alguns dels temes que es tracten, i tot amb una atmòsfera divertida i engrescadora.

Després de participar al taller i del visionat del film, no veig el moment de començar a llegir el llibre.

No us podeu perdre l’oportunitat de llegir-lo!

img_1057.jpg
Els nostres «Menjamitjons» personalitzats

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s