Experiments hivernals ( Part 2)

Avui us porto un dels altres experiments hivernals que hem estat fent últimament a casa.

Una experimentació amb materials molt simples que donen uns resultats sorprenents.

Per dur-ho a terme tant sols necessitem:IMG_7883 - copia

  • glaçons de gel
  • pipetes
  • colorant alimentari
  • recipient transparent
  • sal

En primer lloc, posarem el glaçons de gel al recipient, i després de barrejar el colorant alimentari al potet amb aigua, comencem a dissoldre’l damunt del gel, l’efecte que fa és molt bonic, però si a més a més comences a barrejar els colors, és sorprenent les barreges i colors nous que van sorgint.

La sal la podem utilitzar per anar desfent el gel, i al mateix temps si afegeixes sal de diferents tipus ( sal fina, sal grossa o sal maldon) el colorant fa uns altres efectes, permet que el color quedi al gel i no es dissolgui amb tanta facilitat.

El més interessant d’aquesta activitat d’experimentació/joc, és que l’infant s’està iniciant en el mètode científic sense adonar-se, i si a més a més, mentre ell va experimentant, li vas preguntant o li planteges reptes, faràs que sigui una activitat més enriquidora i començarà a assentar les bases del pensament crític i visible.

Sens dubte, ha estat una de les activitats preferides pels peques de la casa!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s