Jocs creatius i d’ombres amb materials naturals!

Ja és primavera!

Els paisatges canvien completament amb l’arribada del bon temps. Els arbres, els camps…tot és una explosió de vida i color!

A nosaltres ens encanta sortir a passejar pel camp, pel bosc o passar estones a la torre dels padrins a gaudir de la natura, i com és tradició vam anar a passar el dia de la Mona allí.IMG_3387

Vam recollir floretes silvestres, fulles, pals, caragols i altres animalons que vam trobar, però el que ens vam emportar a casa van ser fulles de llorer i d’heura per fer una manualitat creativa molt xula!

És molt fàcil de fer, i no necessites material en excés per dur-la a terme.

Necessitarem: IMG_3428 (editado)

  • fulles de diferents mides, però de consistència sòlida, més aviat groixudes.
  • troqueladores ( les nostres són del Lidl, d’aquest any i del passat )
  • tisores
  • llanterna

 

IMG_3449 (editado)

 

 

 

Per començar, si volem, podem tallar les tiges de les fulles amb les tisores, però tampoc no massa per què sinó després no les podrem subjectar bé.

Tot seguit anem triant els troquelats que vulguem i agafem les fulles per començar a perforar-les, es pot fer de manera lliure i aleatòria o seguint un patró concret.

El més interessant de l’activitat, és que és molt fàcil i senzilla de fer per part dels infants, treballarant la motricitat fina i habilitats motrius, la creativitat, la llum i l’ombra,  l’atenció, la paciència…de manera molt lúdica i divertida.

Després quan ja tinguem les fulles amb els forats fets, agafarem la llanterna, i podem començar a jugar amb elles fent jocs d’ombres; projectant-les a les parets, al terra o a les cortines de casa.

Però gairebé per casualitat,quan estàvem recollint, hem descobert una altra manera de jugar, i ha estat en el moment de buidar les màquines de troquelar. Hem trobat les formes troquelades i s’ens ha ocorregut fer una seriació, així la part matemàtica també l’hem treballat.

IMG_3442

Amb les formes obtingudes també podem crear collages, composicions creatives o mandales! Una manera molt divertida d’explorar i expressar la creativitat!

IMG_3448

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s