Un passeig per Utxesa

Fa uns dies, abans de la setmana de pluges, vam passar una tarda passejant per la natura ben aprop de Lleida.

Vam fer un tomb al voltant del pantà d’Utxesa, un Espai Natural Protegit, i d’alt interès per la gran quantitat de Fauna que hi habita tant de manera sedentària com migratòria. El curiós d’aquest pantà, es que no es nodreix d’un riu, en aquest cas del Segre, sinó que es forma gràcies a les aigües del Canal de Serós.

DSC_1026

Arribem des de Lleida, direcció a Torres de Segre, en 20 minuts aproximadament, enfilem la carretera que porta al pantà d’Utxesa, i aparquem el cotxe a la zona del Punt d’Informació, a l’antiga colònia de Fecsa, on encara es poden veure els edificis abandonats, si treus el cap per alguna de les finestres, sembla que el temps s’hagi aturat, mobles i paperassa s’escampen per tots els racons, ara, no recomano entrar a aquests edificis pel risc que comporta passejar per una edificació abandonada; hi ha algún dels edificis que està precintat i amb cartells advertint de lo perillós que pot ser entrar-hi.

A la zona d’Informació trobem una zona de picnic amb taules, zona per aparcar les bicis i també contenidors d’escombreries. Allí agafem el camí de Natural que voreja el pantà, i comencem a passejar, observant els ocells i el paisatge que anem trobant. Us recomano portar prismàtics, així la descoberta serà més rica!

Arribem a les comportes, i allí podem observar la força del salt d’aigua. Continuem el nostre passeig, i arribem fins una de les urbanitzacions que es troba alrededor del pantà, com comença a fer fresca i el sol ja va de baixa, tornem endarrera seguint els nostres passos.

Val la pena apropar-se fins a aquest indret tant proper a la nostra ciutat, i gaudir de l’entorn!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s